Astfel, Mechel Târgovişte a fost cumpărat pentru 4 milioane de dolari şi este vândut pentru 46 milioane de dolari, Mechel Câmpia Turzii a fost achiziţionat pentru 3 milioane de dolari şi scos la vânzare pentru 33 milioane de dolari. Pentru Ductil Steel Mechel a plătit 198 milioane de dolari şi este vândut cu doar 39 milioane de dolari, în timp ce Laminorul Brăila a fost achiziţionat cu12 milioane de dolari şi este vândut cu 32 milioane de dolari. Şi alte active externe ale Mechel au fost scoase la vânzare, în total compania rusă sperând să obţină 859 milioane de dolari, deşi a plătit 2,04 miliarde de dolari pentru achiziţionarea lor. Compania rusă Mechel a anunţat miercuri că ar putea vinde până la 25% din divizia sa minieră unui partener strategic, în urma recomandării Comitetului de conducere. La întâlnirea din 21 septembrie a Comitetului de conducere a Mechel s-au discutat măsurile de restructurare a activelor grupului, pentru îmbunătăţirea performanţei financiare şi majorarea dividendelor pentru acţionari. ‘Pentru a grăbi implementarea proiectului prioritar al diviziei miniere – dezvoltarea depozitului de cărbune Elga – Comitetul de conducere recomandă evaluarea posibilităţii vânzării unei participaţii minoritare în Mechel Mining unui partener strategic (dar participaţia nu va depăşi 25%)’, se arată în declaraţia companiei ruse. De asemenea Comitetul de conducere a aprobat vânzarea unor active ale diviziei de oţel din Europa de Est şi o serie de active care nu sunt de bază din Rusia şi de peste hotare. Mechel, una dintre cele mai mari companii din Rusia, asociază producători de cărbune, concentrat de minereu, nichel, oţel, produse laminate, energie electrica şi termică. În România, grupul rus Mechel deţine combinatele Mechel Câmpia Turzii, Târgovişte, Ductil Steel Oţelu Roşu, Ductil Steel Buzău, Laminorul Brăila şi Mechel Reparaţii Târgovişte. La Mechel Câmpia Turzii vor fi disponibilizaţi circa 800 de angajaţi, iar combinatul va rămâne cu doar 238 de angajaţi, pentru conservarea utilajelor.
‘Pentru a grăbi implementarea proiectului prioritar al diviziei miniere – dezvoltarea depozitului de cărbune Elga – Comitetul de conducere recomandă evaluarea posibilităţii vânzării unei participaţii minoritare în Mechel Mining unui partener strategic (dar participaţia nu va depăşi 25%)’, se arată în declaraţia companiei ruse.

De asemenea Comitetul de conducere a aprobat vânzarea unor active ale diviziei de oţel din Europa de Est şi o serie de active care nu sunt de bază din Rusia şi de peste hotare.

Mechel, una dintre cele mai mari companii din Rusia, asociază producători de cărbune, concentrat de minereu, nichel, oţel, produse laminate, energie electrica şi termică.