Locul întâi pe podium a fost ocupat de magnatul oţelului Lakshmi Mittal, de altfel ”no.1” începând cu anul 2005. Potrivit The Sunday Tinmes Rich List, averea lui Mittal este estimată la 12,7 miliarde de lire sterline. În decursul ultimului an, averea miliardarului s-a redus cu 4,8 miliarde, ca urmare a scăderii la bursă a acţiunilor companiei ArcelorMittal.

Omul de afaceri rus Alişer Usmanov, care este şi coproprietarul echipei de fotbal ‘Arsenal’, s-a clasat pe locul doi, cu o avere de 12,3 miliarde de lire sterline, în timp ce Roman Abramovici, patronul echipei de fotbal ‘Chelsea’, se află pe locul trei, cu o avere de 9,5 miliarde de lire sterline. În topul de anul trecut, Usmanov şi Abramovci s-au situat de asemenea pe locurile doi şi trei ale acestui top.

Cel mai bogat locuitor al Marii Britanii dintre cei născuţi pe teritoriul acestei ţări, ducele de Westminster, Gerald Cavendish, s-a clasat de data aceasta pe locul 7, cu o avere de 7,35 miliarde de lire sterline. Cu un an înainte, ducele de Westminster, cel mai mare latifundiar din Marea Britanie, figura pe locul 4.

Realizatorii topului precizează că averea însumată a celor 1.000 cei mai bogaţi britanici este estimată în 2012 la 414 miliarde de lire sterline, cel mai mare nivel din toată istoria de 24 de ani a redactării The Sunday Times Rich List. De asemenea, în ratingul din 2012, figurează un număr record de miliardari – 77 de persoane.