"Sperăm că, odată cu noul preşedinte Donald Trump la putere şi o nouă administraţie la Casa Albă, Occidentul îşi va schimba abordarea faţă de contraterorism", a declarat Sîromolotov.

Potrivit oficialului rus, Occidentul ar trebui "să înţeleagă în fine că lupta împotriva terorismului nu tolerează duble standarde sau agende ascunse, şi că cooperarea interguvernamentală trebuie să implice autorităţile legitime ale unei ţări în care este întreprinsă operaţiunea antiteroristă".

Sîromolotov a mai afirmat că lumea are nevoie astăzi de o coaliţie largă pentru a lupta împotriva terorimsului internaţional, în conformitate cu Carta ONU şi deciziile Consiliul de Securitate al ONU.

În această luptă, există state care îi sprijină pe unii terorişti, considerând în mod eronat că îi pot controla, a apreciat ministrul rus.

El a subliniat însă că, în pofida diferenţelor existente, Rusia şi SUA rămân aliaţi naturali în combaterea terorismului şi, mai mult, este în interesul ambelor ţări să întărească acest parteneriat.

"Sperăm să putem construi un dialog mai productiv cu noua administraţie de la Washington în această chestiune (…) Pe fondul unei activităţi teroriste fără precedent, viaţa însăşi ne va face să lăsăm deoparte disputele politice şi să cooperăm în mod deschis şi onest în materie de antiterorism", a mai afirmat Oleg Sîromolotov, fost director adjunct al Serviciului Federal de Securitate FSB. AGERPRES