Rusia interzice „mișcarea internațională” LGBT+

Este interzis în Rusia! Joi, pe data de 30 noiembrie, Curtea Supremă din Rusia țară a interzis „mișcarea internațională” LGBT+, precum şi toate „filialele” acesteia.

Potrivit Reuters, acest lucru s-a întâmplat în plin viraj ultraconservator al țării. Judecătorul a citit verdictul în fața presei, după o audiere în spatele ușilor închise. Acesta a precizat că decizia va intra în vigoare „imediat”.

Audierea a avut loc fără apărător, deoarece în Rusia nu există vreo organizaţie cu acest nume. Decizia Curții Supreme duce însă la interzicerea oricărui grup care apără cauzele LGBT+.

Ministerul Justiției din Federația Rusă a cerut, la mijlocul lunii noiembrie, ca „mişcarea internaţională LGBT” să fie calificată drept „organizaţie extremistă” şi interzisă pe teritoriul Rusiei, fără a clarifica ce organizaţie viza.

Rusia, care se erijează în apărător al moralităţii în faţa Occidentului decadent, îşi înmulţeşte măsurile conservatoare ce vizează comunităţile LGBT+. Moscova susține că astfel, apără copiii în faţa comportamentelor considerate deviante.

Apărătorii drepturilor omului spun că Vladimir Putin şi regimul său duc o politică homofobă.

Și Ungaria se opune mișcării LGBTQ

O altă țară care se opune mișcării LGBTQ este Ungaria. Premierul maghiar Viktor Orban, aflat în relații bune cu Kremlinul, și-a consolidat recent poziția în ceea ce privește această comunitate. Înaintea ultimelor alegeri europene din 2019, el a lansat o campanie similară împotriva predecesorului lui von der Leyen, Jean-Claude Juncker.

Șeful guvernului de la Budapesta i-a portretizat mereu pe liderii UE ca pe marionete ale miliardarului evreu George Soros – și acum ale fiului său Alex. El i-a acuzat că susțin organizațiile neguvernamentale pentru drepturile omului.

Purtătoarea de cuvânt a Open Society Foundations, afiliată lui Soros, a declarat că aceasta este o tactică veche. Ea ar fi menită să creeze o amenințare vagă și imaginată. Motivul este legat de la distragerea atenției alegătorilor de la problemele reale.

Von der Leyen a arătat că este „complet imperturbabilă” de afișele care o vizează în Ungaria, conform informațiilor din Comisia Europeană. Un diplomat european a subliniat că au învățat să tolereze comportamentul lui Orban. Acesta a spus că a învățat să trăiască cu „lătratul său” și „urletele sale în microfon” înainte de a-și schimba atitudinea în camera Consiliului UE. Mai multe puteți citi aici.