Rusia are in plan alocarea unei sume de 1.500 de miliarde de ruble (33 miliarde de euro, 45 miliarde de dolari) din bugetul pe 2009 pentru masuri anticriza, a declarat primul ministru, Vladimir Putin.

„Rectificarea bugetara va permite ca aproximativ 1.500 de miliarde de ruble sa fie folosite pentru implementarea unor masuri anticriza si pentru ca statul sa isi asume intreaga obligatie sociala”, a declarat Putin.

Din totalul de 1.500 de miliarde de ruble, 379 miliarde dor fi transferate catre fondul de pensie si fondurilor extra-bugetare, 150 miliarde vor fi furnizate catre provincii iar 150 miliarde vor fi extinse in imprumuturi.

Noul plan va fi o continuare la masurile anticriza luate in toamna anului trecut si estimate la 150 miliarde de dolari. Noile decizii vin dupa un dialog cu reprezentanti ai regiunilor, sindicatelor ai  patronatelor, a mai precizat Putin.

Rectificarea bugetului de stat va fi analizata joi in sedinta de guvern, a mai spus oficialul rus.

Guvernul rus „va continua sa faca schimbari si adaugiri in programul anticriza in functie de situatia financiara globala si de economia tarii”, a mai spus Putin.

Sursa: RIA Novosti