Ministrul german al sănătăţii Jens Spahn, a scris sâmbătă pe Twitter că este necasară reformarea OMS și a insistat asupra faptului că Uniunea Europeană (UE) ar trebui „să se angajeze mai mult” financiar după ce Donald Trump şi-a pus în aplicare ameninţarea mai veche de a rupe orice legătură cu OMS, pe care el o acuză de complezenţă faţă de China.

„Ca OMS să aibă un viitor, ea are nevoie de reforme”, a estimat Jens Spahn, într-un tweet în germană, engleză şi franceză.

El a subliniat că întărirea rolului UE în organizaţie va fi una dintre priorităţile Germaniei, care va prelua de la 1 iulie preşedinţia prin rotaţie a UE.

Ce a spus Donald Trump

Preşedintele SUA Donald Trump a anunţat vineri încetarea relaţiei dintre ţara sa şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), pe care a acuzat-o încă de la începutul pandemiei de coronavirus că este prea indulgentă cu Beijingul.

”Deoarece nu au reuşit să facă reformele necesare şi cerute, vom pune capăt astăzi relaţiei noastre cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi vom redirecţiona aceste fonduri către alte nevoi de sănătate publică urgente şi mondiale care merită” aceasta, a declarat Donald Trump.