Royal Bank of Scotland (RBS) a anuntat ca are in plan sa disponibilizeze 3.000 de angajati din intreaga lume in urmatoarele cateva saptamani.

Disponibilizarile vor afecta angajatii din cadrul diviziilor de operatiuni bancare internationale si bursiere din peste 50 de tari. Divizia de retail al RBS nu va fi afectata.

Royal Bank of Scotland a fost afectata in mod serios de catre criza financiara globala cat si una dintre bancile britanice care au fost nationalizate de guvern. RBS a fost nationalizata in schimbul unui ajutor financiar de 20 miliarde lire sterline. La randul lor,HBOS si Lloyds TSB au fost salvate de catre guvernul britanic.

RBS are la nivel global 170.000 de angajati, dintre care 100.000 doar in Marea Britanie.

Oficialii institutie financiare au anuntat la inceputul acestei luni ca ar putea inregistra prima pierdere anuala din instoria sa de aproape 300 de ani.

RBS activeaza si pe piata din Romania. ABN Amro Romania si-a schimbat denumirea in Royal Bank of Scotland din 15 octombrie, dupa ce banca ABN Amro a fost cumparata in octombrie 2007 de consortiul format din Royal Bank of Scotland, Fortis si Santander pentru 70 miliarde euro.

Sursa: Times Online