"Sunt foarte îngrijorată de intențiile domului Iohannis privind situația pensionarilor sau chiar a salariaților. Eu nu am uitat de faptul că, în 2010, partenerii domnului Iohannis de astazi taiau salarii si pensii si traumatizau milioane de oameni cu deciziile lor. A fost nevoie de ani de zile de reparatii pentru a incerca sa indreptam din raul facut. Acum vad, din nou, aceleasi intentii la cei din PDL si la domnul Iohannis – pentru ca doar astfel pot sa sustina programul prezidential pe care l-au propus" a declarat Rovana Plumb, potrivit romaniatv.net.

"Am văzut programul domnului Iohannis. Din analiza noastră, dacă acesta s-ar aplica din 2015, ar fi nevoie de peste 6 miliarde de euro suplimentari! Acesti bani nu pot veni decat din noi datorii si din taieri de pensii si salarii! Lumea trebuie sa stie acest lucru!" a adăugat ministrul Muncii.

Rovana Plumb a mai afirmat că "noi (Guvernul Ponta – n.r) am reusit sa reparam o parte din taierile de venituri facute de catre echipa care il inconjoara azi pe Klaus Iohannis – am majorat pensiile in 2013 si in 2014, si le vom majora din nou in 2015. Nu s-a facut suficient, dar drumul este cel corect."