Romtelecom va lansa, până la finele acestui an, un serviciu care va permite unui client să comande vizualizarea unor anumite filme sau emisiuni TV contra unei taxe (Video on Demand – VoD), a declarat, marţi, directorul general al operatorului, Yorgos Ioannidis.

„Avem deja serviciul televiziune prin Internet (IPTV) şi vrem să ne completăm portofoliul cu VoD”, a spus Ioannidis. La finele anului trecut, Romtelecom a lansat în zece oraşe serviciul de televiziune prin internet (IPTV) Dolce Interactiv, disponibil clienţilor care dispun de o linie de telefonie fixă şi o conexiune la internet în bandă largă cu o viteză de transfer de minim 8 Mbps (megabiţi pe secundă).

IPTV permite clienţilor să controleze şi administreze mai bine conţinutul TV, prin selectarea şi înregistrarea programelor de care sunt interesaţi. Serviciul de televiziune este livrat pe internet, prin reţeaua unui operator, pe bază de abonament.Dolce Interactiv a fost lansat în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Piatra Neamţ, Sibiu, Brăila, Ploieşti, Constanţa şi Bacău. Acoperirea, precum şi funcţionalităţile oferite utilizatorilor vor fi treptat extinse în viitor.

Conţinutul TV la cerere va fi disponibil prin intermediul unei biblioteci, iar utilizatorul IPTV poate înregistra mai multe programe în acelaşi timp pentru a le viziona ulterior. Clienţii Dolce Interactiv au la dispoziţie un portal web prin care vor putea administra propria experienţă TV.

SURSA: Mediafax