Romtelecom anunţă că a devenit membru al programului Cisco Managed Services Channel şi deţine resursele şi procedurile necesare pentru dezvoltarea, gestionarea şi înţretinerea serviciilor VPN şi Internet bazate pe tehnologia Cisco. Din februarie 2009, Romtelecom deţine certificarea Cisco Managed Services Channel Partner, dovedind încă o dată capacitatea de a oferi servicii de calitate cu valoare adăugată clienţilor companii. Romtelecom este primul operator din Europa Centrală şi de Est care obţine această certificare.

“Cum tot mai multe companii înţeleg importanţa tehnologiilor IT&C pentru afacerile lor, acestea caută un partener care să poată oferi tehnologia şi expertiza necesare. Romtelecom este poziţionat perfect pentru a oferi clienţilor din întreaga ţară o gamă variată de servicii bazate pe IP. Ne bazam serviciile de tip business pe una dintre cele mai avansate reţele din Europa de Est, furnizând clienţilor noştri premisele pentru a-şi dezvolta afacerea în continuare,” a declarat George Makowski, Director Executiv Comercial, Segment Business, Romtelecom.

Programul Managed Services Channel este o formă de parteneriat premium Cisco pentru furnizorii de soluţii care oferă tehnologiile Cisco ca parte a ofertelor de servicii. Acest program stabileşte standardul de recunoaştere a investiţiilor furnizorului de soluţii în instrumentele şi procesele necesare pentru a furniza servicii administrate pe bază de reţea, de cea mai înaltă calitate. Participarea Romtelecom la programul Cisco Managed Services Channel (MSCP) indică faptul că serviciile tip VPN şi Internet au trecut de evaluarea riguroasă desfasurată de o terţă parte şi au îndeplinit condiţiile impuse de cadrul Information Technology Infrastructure Library® (ITIL) a celor mai bune practici şi cerinţe ale pieţei şi industriei.

“Adoptarea serviciilor administrate permite clienţilor Romtelecom să alinieze obiectivele IT şi de business, le permite să-şi concentreze resursele interne pe principalele lor competenţe în paralel cu rezolvarea nevoilor operationale şi ale infrastructurii IT prin tehnologia livrată ca serviciu,” a spus Bogdan Constantinescu, Director General, Cisco România.

Serviciile administrate oferite de Romtelecom includ servicii de date de mare siguranţă, precum VPN şi Internet premium (IpFix and MetroNet). Aceste servicii înregistrează una dintre dintre cele mai înalte dinamici din portofoliul companiei, cu rate anuale de creştere de doua cifre. VPN este un serviciu de transmisii de date bazat pe tehnologia IP-MPLS care pune la dispoziţia clienţilor Reţele Virtuale Private folosind mecanisme şi protocoale de tunelare şi securizare pentru a asigura integritatea, confidenţialitatea şi performanţa dorită. MetroNet este un serviciu premium de Internet, oferind bandă simetrică pe fibră optică de până la 50 Mbps, ideală pentru serviciile de server hosting, transfer de fişiere, acces de la distanţă, transmisii de date bidirectionale. IpFix oferă bandă simetrică garantată ideală pentru serviciile de server hosting, transfer de fişiere, acces de la distanţă, transmisii de date bidirecţionale, cu viteze cuprinse între 128 Kbps-2 Mbps.

În 2008 Romtelecom a anunţat că a implementat cu succes o nouă reţea Cisco® IP NGN (Internet Protocol Next-Generation Network) bazată pe sistemul Cisco CRS-1 (Carrier Routing System). Aceasta face parte din strategia Romtelecom de extindere a serviciilor de bandă largă în Romania şi de îmbunătăţire a serviciilor cu ajutorul unei tehnologii care oferă nivelurile cele mai ridicate de calitate şi diversitate.

Romteelcom oferă servicii de încredere, inovative şi uşor de utilizat, de la tradiţionala telefonie fixă, Internet de bandă largă şi televiziune digitală până la cele mai sigure centre de găzduire a datelor din România şi pachete de servicii de date şi voce. Romtelecom face parte din Grupul OTE, lider pe piaţa de telecomunicaţii din Grecia şi unul dintre jucătorii principali din Europa de Sud-Est, care furnizează produse şi servicii de cea mai înaltă calitate clienţilor săi.

Cisco, sigla Cisco, Cisco Systems şi IOS sunt mărci comerciale înregistrate sau mărci comerciale ale Cisco Systems, Inc. şi/sau ale societăţilor afiliate din SUA şi sunt utilizate de acestea sau de companii afiliate sub licenţă în alte câteva ţări. Toate celelalte mărci menţionate în acest document sunt proprietatea firmelor respective.

Sursa: Romtelecom