Romtelecom este primul operator din România care pune la dispoziţia clienţilor săi o Reţea demonstrativă de Colaborare Video, care constă într-o reţea de săli, special configurate şi echipate, din hoteluri bine cotate din mai multe oraşe ale ţării, începând la acest moment cu Bucureşti (Ramada Nord), Cluj (City Plaza Hotel), Timişoara (Hotel Timisoara) şi Sibiu (Ramada). În aceste locaţii, companiile cu filiale în aceste oraşe pot organiza întâlniri folosindu-se gratuit de serviciul de video-conferinţă pus la dispoziţie de companie.

Reţeaua de Colaborare Video este o soluţie uşor de utilizat, asigurand stabilitate şi calitate comunicarii. Serviciul este gratuit la acest moment şi le permite clienţilor să facă economii semnificative în ceea ce priveşte serviciile de transport şi logistice.  

“Ca lider al pieţei de business, Romtelecom Business Solutions caută în permanenţă noi modalităţi de a-şi ajuta clienţii să îşi conducă mai bine afacerile. Estimările noastre arată că, folosind Reţeaua demonstrativă de Colaborare Video, o companie poate economisi până la 30% din costuri atunci când sunt organizate evenimente care presupun călătorii în ţară, de exemplu. Cum avem la rândul nostru de administrat o afacere, înţelegem cât de important este să fii rapid, agil şi eficient. La acest lucru ne-am gândit când am dezvoltat această soluţie care nu implică niciun fel de investiţie din partea companiilor cu excepţia încrederii pe care ne-o acordă. Credem că viitorul tuturor comunicaţiilor va fi video”, a declarat George Makowski, Director Executiv Comercial, Segment Business, Romtelecom.

Reţeaua este construită în colaborare cu Polycom, lider global în ceea ce priveşte soluţiile  bazate pe standarde unificate de comunicaţii (UC) pentru tele-prezenţă, video şi voce prin  Platforma Polycom RealPresence, Romtelecom fiind singura companie din România care deţine o certificare Polycom Gold Partner şi care are capacitatea de a oferi o gamă completă de instrumente şi servicii de colaborare video: web, personal, de tip sală şi tele-prezenţă.

Clienţii business pot programa o sesiune gratuită pentru a testa Reţeaua de Colaborare Video, contactând reprezentantul Romtelecom care se ocupă de relaţia cu compania sau scriind la adresa [email protected]

Romtelecom este prima alegere pentru peste 1.000 de mari companii şi pentru zeci de mii de IMM-uri, care se bazează pe Romtelecom Business Solutions ca furnizor principal de soluţii de comunicaţii şi IT. În plus, Romtelecom este lider de piaţă pe segmentele de voce fixă, servicii de date şi internet de bandă largă pentru afaceri, după lansarea cu succes a mai multor servicii şi campanii în această zonă, poziţionând Romtelecom ca suporter al companiilor româneşti.