În urma câştigării licitaţiei organizate de Banca Comercială Română în toamna anului trecut, Romtelecom devine principalul furnizor al băncii pentru serviciile: comunicaţii electronice (reţea VPN cu peste 600 de puncte de prezenţă), telefonie IP (o solutie IPTel integrată cu serviciul SIP Trunk, pentru mai mult de 6000 telefoane IP cu numerotaţie non-geografică), în timp ce compania parteneră, Cosmote, va furniza telefonie mobilă şi internet pe telefonul mobil.
Contractul presupune şi integrarea de noi echipamente de comunicaţii, având în vedere că Romtelecom are o poziţie unică pe piaţa românească prin certificările şi calitatea de partener Gold al Cisco.

„A fost o licitaţie dificilă, cu cerinţe complexe, şi ne bucurăm că am reuşit să venim cu cea mai potrivită soluţie pentru Banca Comercială Română. Soluţia oferită va moderniza actualele servicii de comunicaţii de voce şi date pentru BCR şi va pregăti terenul pentru creşteri semnificative ale productivităţii, cu posibilitatea de a integra şi interacţiona cu alte aplicaţii cheie din cadrul instituţiei. În ultimii ani ne-am propus să analizăm şi să înţelegem cât mai bine nevoile fiecărei companii şi să venim cu soluţii potrivite acestora, iar contractul semnat astăzi este încă o dovadă că avansăm în direcţia corectă. Acest contract ne ajută să ne consolidăm poziţia de lider pe piaţa telecom pentru companii,” declară George Makowski, Director Executiv Comercial, Segmentul Business, Romtelecom.

 „BCR se află în plin proces de modernizare, dezvoltare şi up-datare a serviciilor de comunicaţii. Vorbim aici de tot ce înseamnă telefonia terestră, mobile, dar şi transferuri de date. Avem o colaborare fructuoasă cu Romtelecom care în ultimul timp şi-a modernizat continuu infrastructura, iar acest lucru s-a regăsit în creşterea calităţii serviciilor oferite. Soluţiile tehnice oferite de partenerul nostru sunt printre cele mai moderne la un nivel al costurilor foarte avantajos”, a declarat Christian Franz Bruckner, Chief Operating Officer, Banca Comercială Română.