Romtelecom a lansat serviciul de televiziune prin Internet (IPTV), începând de astăzi în zece oraşe mari din ţară, pentru clienţii care dispun de o linie de telefonie fixă şi o conexiune la internet în bandă largă cu o viteză de transfer de minim 8 Mbps (megabiţi pe secundă).

Potrivit companiei, serviciul va fi optimizat şi calibrat în decursul lunilor următoare, cu noi funcţionalităţi adăugate periodic, urmând să fie disponibil pentru un număr mai mare de clienţi.

IPTV (televiziune prin protocolul de Internet) reprezintă un sistem prin care serviciul de televiziune este livrat pe Internet prin reţeaua unui operator, pe bază de abonament. Noul serviciu oferă utilizatorilor posibilitatea de a selecta, înregistra şi viziona programele favorite oricând doresc.

Clienţii vor control asupra conţinutului

Conform studiilor de piaţă realizate pentru Romtelecom în acest an, există anumite caracteristici ale consumului de televiziune care au încurajat compania să introducă IPTV, printre care interesul în a ţine pasul cu noile tehnologii, perceperea televiziunii ca o soluţie pentru anumite nevoi cât şi dorinţa de a deţine controlul asupra conţinutului. 

„Acum câţiva ani, Romtelecom a înţeles că rolul său de simplu operator telecom se apropia de final şi de aceea ne-am gândit să ne îndreptăm către o zonă care promite foarte mult, respectiv zona de entertainment. Actuala strategie a companiei este de a deveni treptat numărul unu în zona de divertisment din România, iar acest lucru presupune să fim capabili să oferim servicii TV, jocuri etc. Primul pas a fost făcut acum trei ani cu Dolce, iar acum lansăm serviciul de IPTV, care aduce interactivitate experienţei de televiziune şi uneşte lumea Internetului cu aceea a televiziunii”, explică directorul general al Romtelecom, Yorgos Ioannidis.

Reduceri în primele luni

Dolce Interactiv va fi disponibil din această lună în următoarele zece oraşe: Bucureşti, Cluj Napoca, Timişoara, Iaşi, Piatra Neamţ, Sibiu, Brăila, Ploieşti, Constanţa şi Bacău.

„Până acum, televiziunea era un serviciu prin care primeai ceea ce difuza operatorul, furnizorul de programe TV. Astăzi, IPTV oferă posibilitatea să interacţionezi mai mult cu serviciul pe care îl doreşti şi să îl personalizezi aşa cum îţi place”, adaugă Yorgos Ioannidis.

Clienţii care se abonează la Dolce Interactiv vor beneficia de oferta promoţională cu discount de 100% la abonament până la sfârşitul lunii martie 2010 şi gratuitate pentru primul receptor fără hard disk. Preţurile pentru receptoarele suplimentare încep de la 99 euro, fără TVA. Pentru a accesa toate funcţionalităţile serviciului este nevoie de un receptor cu hard disk, disponibil la preţuri reduse cu 50%, respectiv 99,5 euro, fără TVA, pentru clienţii Clicknet.

SURSA: Romtelecom