În România, compania operează peste 750 de puncte de distribuție de carburanții, prin stații proprii, stații partener și Rompetrol Expres, ocupând a doua poziție în topul celor mai mari jucători din această piață.

“Deschiderea noilor stații Rompetrol se înscrie în strategia grupului KMG International de extindere a reţelei sale de distribuţie a carburanţilor pe piaţa locală şi regională. KMG International are ambiţia de a se dezvolta în mod constant, fiind o companie competitivă, sustenabilă şi diversificată. Accesul la resursele naturale vaste din Kazakhstan, desfăşurarea activităţilor de extracţie, transport şi rafinare în sistem integrat asigură calitatea produselor pe care le distribuim. Pe piaţa locală, principalele zone vizate de companie pentru dezvoltarea rețelei sunt nord-vest, sud-vest şi nord-est”, a declarat Senior Vice President KMG International, Azamat Zhangulov.

Investiții de 18 mil. dolari până la finele anului 2015

Potrivit directorul general al companiei Rompetrol Downstream, Vlad Rusnac, pentru acest an compania și-a bugetat investiții de circa 18 milioane de dolari pentru deschiderea a 11 stații noi, pentru anul viitor investițiile fiind estimate la peste 20 milioane de dolari.

Benzinăria deschisă astăzi se află pe Șoseaua Viilor din sectorul 5 al Capitalei, fiind stația care poartă numărul 133. "Stația are nevoie de trei până la şase luni pentru a atinge starea de maturitate. Suntem siguri că staţia va vinde, pentru că prezintă un concept nou şi clienţii noştri vor aprecia acest concept. Săptămâna trecută am deschis o benzinărie în Sibiu, iar săptămâna viitoare vom inaugura o altă benzinărie în localitatea Petea, judeţ Satu Mare”, a declarat Vlad Rusnac.

Întrebat ce interval de timp este necesar pentru obținerea tuturor autorizaților și construcția efectivă a unei stații, reprezentantul Rompetrol a precizat că acesta diferă de la stație la stație.

“Pentru deschiderea unei stații în București este nevoie de aproape 12-18 luni, în timp ce la Petea (Satu Mare) am avut nevoie de doar 4 luni pentru obținerea avizelor și autorizaților”, a menționat Vlad Rusnac. Anul trecut compania a deschis o singură stație la Ișalnița. Stația din Șoseaua Viilor are o suprafaţă totală de aproximativ 2.000 de metri pătrați, investiţia totală ridicându-se la 1,3 milioane dolari. Staţia de alimentare păstrează elementele definitorii ale conceptului de staţii lansat de companie la sfârșitul anului 2013, respectiv noi elemente de identitate vizuală (logo Rompetrol) cât și reorganizarea spațiului interior într-un stil architectural nou.