Rominserv Valves Iaifo Zalău, companie membră a Grupului Rompetrol, îşi va suspenda în luna martie producţia de armături industriale, ca urmare a reducerii/sistării pe fondul crizei economice a bugetelor alocate de companii pentru investiţii.

“Măsura este temporară şi are la bază o scădere accentuată a volumului de comenzi, de până la 50% în ianuarie şi februarie. Am primit asigurări din partea companiilor partenere pentru continuarea colaborărilor, doar că în acest moment fondurile acestora pentru investiţii sunt blocate” declară Ioan David, director al  Rominserv Valves, punct de lucru al companiei Rominserv.

Compania a iniţiat în perioada ianuarie – februarie o serie de consultări cu reprezentanţii angajaţilor pentru depăşirea situaţiei actuale, soluţia adoptată de comun acord fiind suspendarea în luna martie a producţiei de armături industriale şi continuarea ansamblării de staţii Rompetrol Expres. La nivelul angajaţilor, 80% din personal va fi afectat de restrângerea temporară a activităţii.

Pentru susţinerea relaţiilor cu clienţii, personalul aferent departamentelor comercial, financiar, control al calităţii producţiei şi mentenanţă va lucra în regim normal, livrările de produse pentru noile comenzi urmând să fie asigurate din stoc. De asemenea, contractele cu clienţii şi colaboratorii se vor derula în conformitate cu programelor şi termenelor de livrare stabilite anterior.

“În perioada următoare compania va participa la o serie de licitaţii interne şi internaţionale pentru furnizarea de armături, valoarea totală a acestora ridicându-se la peste 1,2 milioane USD. Prin consolidarea parteneriatelor, dar şi prin stabilirea de noi relaţii contractuale sperăm să atingem nivelul de comenzi necesar reluării activităţii” adaugă Ioan David.

Rominserv Valves a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de aproximativ 12,5 milioane USD, în creştere cu 17% faţă de nivelul din 2007 şi cu 80% faţă de cel din 2005 – primul an în cadrul Grupului Rompetrol. Valoarea totală a investiţiilor realizate în perioada 2004-2008 se ridică la 4,2 milioane USD, din care 1,2 milioane USD au fost alocate pentru realizarea investiţiilor de mediu.

Rominserv, contractorul general al Grupului Rompetrol, a preluat în noiembrie 2004 activele platformei industriale Iaifo Zalău, aflată în proces de lichidare. În prezent, în cadrul punctului de lucru din Zalău sunt produse şi staţiile mobile de distribuţie carburanţi, până în prezent fiind realizate 158 de staţii Rompetrol Expres şi 70 de staţii interne.