Ce a hotărât Consiliul de Administrație Romgaz

”Hotărârea Consiliului de Administraţie al societăţii naţionale de gaze naturale Romgaz cu privire laachiziţia a 20% din compania Gastrade SA. În temeiul prevederilor art. 234 alin. 1 din Regulamentul ASF nr. 5/2018 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă, Romgaz informează acţionarii şi investitorii asupra faptului că, în data de 19 martie 2020, Consiliul de Administraţie a hotărât că, în contextul economic actual, nu consideră oportună achiziţia a 20% din compania Gastrade. Amintim faptul că, prin Hotărârea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor nr.7/26 septembrie 2019, s-a aprobat, de principiu, achiziţionarea, de către Romgaz, a 20% din acţiunile emise de compania Gastrade”, arată un raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB), notează news.ro

Romgaz ar fi avut 20% din Gastrade

Acţionarii Romgaz au aprobat de principiu în septembrie 2019 achiziţionarea unui pachet de 20% din acţiunile Gastrade pentru 12,5 milioane de euro. Romgaz trebuia să plătească 5 euro/titlu pentru 79.000 de acţiuni, care i-ar fi asigurat 20% din viitorul terminal de gaze.

Pe lângă aprobarea de principiu a tranzacţiei pentru 20% din Gastrade, acţionarii Romgaz au mai aprobat atunci şi achiziţionarea de servicii juridice de consultanţă, asistenţă şi/sau de reprezentare pentru participarea în proiectul terminalului de gaze, scrie sursa anterior menționată.