Scăderea prețului gazelor, scăderea cererii, o competiție puternică și reglementările neclare sunt factorii care au influențat direct rezultatul financiar al Romgaz, potrivit unui comunicat al Companiei, emis BVB.

În T4 profitul net a fost de 311 milioane de lei, cu 42% mai mare față de aceeași perioadă din 2015, și de trei ori mai mare decât trimestrul 3 din 2016. Rezultatul a fost obținut prin optimizarea tranzacționării și a stocurilor de gaze, în așa fel încât vânzările de electricitate din activitatea de stocare au fost adăugate la venituri.

Tranzacționarea gazului din producția intern a dorit să  asigure un portofoliu echilibrat de clienți, reducând riscul de neplată, și să asigure prezența companiei pe piața liberă pentru a asigura flexibilitatea prețului.

Veniturile din  activități de stocare de gaze au crescut cu aproape 4%, fiind estimate la 345,3 milioane de lei, după ce , în 2016, s-a vândut o cantitate mia mare de gaze din stocuri. Veniturile din vânzarea de electricitate au ajuns la 336 de milioane de lei, în scădere cu 5,7% față de anul 2015.