„Prin extinderea în Bulgaria, în anul 2009 am câştigat un know-how foarte important, ce ne-a permis ulterior să analizăm şi să luăm în calcul oportunităţi şi în alte ţări din Europa de Est. Prin susţinerea din partea firmei-mamă din Liban, ne pregătim şi pentru intrarea în ţări din Orientul Mijlociu”, spune Cristian David, director regional al Romastru pentru Europa Centrală și de Est și Orientul Mijlociu.

Expansiunea geografică face parte din planul strategic demarat de Romastru în ultimii doi ani, și vine în continuarea etapei de intrare pe segmentul produselor farmaceutice generice. „Medicamentele generice sunt echivalente terapeutice ale produselor farmaceutice originale ale căror patente au expirat. În acest moment, Romastru are trei divizii pentru generice pentru domeniile oncologie, psihiatrie si cardiologie. Până în 2015, estimăm un market share de 5% pentru aceste segmente. În prezent, Romastru este lider în România pe anumite produse generice pentru cancerul de prostată si cancerul de sân”, explică Cristian David.

Primele produse, branduri proprii Romastru, au fost lansate la sfârşitul anului 2009. Până la ora actuală, Romastru a lansat nouă produse generice pe diferite arii medicale, care reprezintă 6% din cifra de afaceri a companiei. În momentul de față Romastru deține 55 de produse generice care urmează a fi lansate în următorii doi ani. Portofoliul companiei urmează a fi extins și mai mult în perioada următoare. Cifra de afaceri estimată pentru 2011 este de 90 de milioane de Euro, în acest moment înregistrând o creştere de 49% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Romastru Trading este o companie de servicii farmaceutice înființată în 1994 în România. Din 2009, Romastru a intrat pe piața de generice prin lansarea primelor branduri proprii în arii medicale precum oncologie, psihiatrie, neurologie. De asemenea, compania asigură și oferă servicii de marketing, cercetare, depozitare și distribuție a produselor Grifols, Pfizer, Bayer, Klosterfrau, Abbott Laboratories și Rottapharm. Romastru Trading a înregistrat o cifră de afaceri de peste 59 de milioane de euro în 2010 și în prezent are 230 de angajați.