„De unde să știu eu”, a răspuns acesta modest. La 3 ani învăța să citească, iar la 14 primea deja medalii internaționale pentru inovații tehnice. Iar acum, la 25, tânărul a reușit să scrie istorie pentru România. Pentru prima dată în istoria topului Outstanding Young Persons of the World, un român câștigă acest titlu. În forma lui precedentă, a fost obtinut de oameni precum John F Kennedy și Elvis Presley.

„Este o mare onoare să fii unul dintre cei 10 cei mai “outstanding” oameni sub 40 ani. Pentru mine și pentru echipele din jurul meu, înseamna o provocare. O provocare să continuăm munca, pentru că este necesara. Ne aminteștem că ceea ce facem, zi și noapte, contează. Le mulțumesc celor de la JCI – Junior Chambers International pentru nominalizare și pentru miile de membrii ce m-au luat în considerare”, a declarat Cornel Amariei pentru Capital.

Visul lui este să schimbe lumea în bine și de aceea își dedică enorm de mult timp cercetărilor sale: „În România și Germania lucrez în două mari direcții: 1. Asistența handicapurilor umane – unul este proiectul Lumen care trece prin cea mai frumoasă etapă acum, când ne apropriem din nou de o rundă mare de testare, în primul semestru din 2019; alte proiecte în această direcție includ sisteme pentru handicap locomotor, inspirate din situația părinților mei, ambii suferind de asta. 2. Cealaltă direcție este mobilitatea viitorului – de la condus autonom la senzoristică, conectivitate, etc. pentru vehiculele viitorului”.