Informaţia a fost confirmată de oficialii Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Cristian Coman avea 34 de ani şi locuia în Austria împreună cu soţia sa, Adriana, şi fiul lor. Femeia este internată în stare gravă într-un spital din Nisa, iar copilul a fost identificat într-un spital de pediatrie din acelaşi oraş. Baieţelul este în comă indusă iar soţia e în stare gravă dar stabilă.

Aceştia se aflau în vacanţă la Nisa în momentul producerii atacului terorist.

Anunţul morţii lui Cristian Coman a fost făcut public, prima dată, pe o reţea de socializare. Preşedintele Klaus Iohannis a trimis un mesaj de condoleanţe:

Am primit cu profund regret vestea, recent confirmată de autoritățile franceze, a decesului cetățeanului român care a fost dat dispărut în urma atacului terorist de la Nisa, din cursul serii de joi, 14 iulie a.c.

Adresez cele mai sincere condoleanțe familiei și le sunt alături în aceste momente de cumplită durere. Le doresc însănătoșire grabnică și multă putere soției și copilului celor doi, care se află internați la Nisa. Sunt în legătură permanentă cu Ministerul Afacerilor Externe și reprezentanţii misiunilor diplomatice române din Franţa, care acordă tot ajutorul şi sprijinul necesare în această situaţie dramatică. Nimic nu poate alina durerea celor apropiați, așa cum nimic nu poate justifica astfel de acte teroriste abominabile.

 În aceste clipe grele, vreau să reiterez hotărârea fermă a României de a continua, alături de partenerii noștri europeni și internaționali, lupta împotriva flagelului terorist, cu toate instrumentele și mecanismele disponibile.”

 

De asemenea, premierul Dacian cioloş a trimis condoleanţe familiei:

 

Între oamenii uciși în atacul barbar de la Nisa este și un cetățean român.
Știu că este puțină consolare pentru familie și pentru cei dragi lui, dar vreau să-i rog să accepte regretul meu enorm și condoleanțe pentru pierderea avută.
Este o tragedie care a lovit o familie întreagă. Soția și copilul lui, răniți grav în atentat, sunt și ei internați în spitale din zonă. Din fericire, din informațiile pe care le avem la această oră, starea acestora este stabilă.
Suntem în legătură permanentă cu serviciile medicale franceze. Știu că avem vești mai bune în privința celorlalți doi români răniți în atac. Amândoi sunt încă spitalizați, dar evoluția lor medicală este pozitivă. 

Autoritățile noastre, Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada noastră la Paris, serviciul consular, sunt la dispoziția acestor familii și vom face tot ce este omenește posibil să le ajutăm”.