Una dintre acestea este  Arctic Găști. Oamenii au oprit lucrul și au ieșit din secții. Ei vor să negocieze în privința salariilor, pentru că nu li se recunoaște vechimea în muncă. Salariații vor să li se recunoasca vechimea în cadrul societății, în acest moment, spun oamenii, că nu există diferențe între salariații vechi și cei proaspăt angajați.Salariaților li s-a promis o negociere pe 28 martie.

De asemenea, muncitorii fabricii de maşini de gătit Electrolux din Satu Mare au decis să intre în grevă generală pe perioadă nedeterminată, nemulţumiţi de faptul că nu li se majorează salariile, a declarat, pentru liderul de sindicat Sorin Faur. 

„S-a decis, de luni intrăm în grevă pe perioadă nedeterminată. A fost notificată conducerea companiei”, a spus Sorin Faur. 

Decizia a fost luată după ce pentru declanşarea grevei generale au semnat o jumătate plus unu din sindicalişti. 

Angajaţii companiei au fost luni, 25 februarie, în grevă de avertisment de două ore, Sorin Faur precizând că aceasta este singura soluţie, deoarece conducerea nu doreşte să renegocieze contractul colectiv de muncă. 

„Solicitarea noastră este de 350 de lei, adică doi lei pe oră. Electroluxul a avut un profit de vreo 200 de milioane de euro anul trecut, nu pentru că cei de sus au muncit, ci pentru că muncitorii din toate fabricile pe care le au în Europa au muncit pentru ei”, a afirmat Sorin Faur. 

Potrivit acestuia, salariul mediu este de 1.700 de lei pentru muncitorii de la benzile de montaj. 

Fabrica Electrolux de la Satu Mare are în total 930 de muncitori care beneficiază de contractul colectiv de muncă.