O serie de aproximativ 130 de cetăţeni români care vor sosi luni noaptea cu o cursă charter pe Aeroportul Internaţional “Mihail Kogălniceanu”, din zonele roşii ale Italiei, vor intra în carantină timp de 14 zile la Sanatoriul Balnear Techirghiol, a declarat pentru Agerpres managerul unităţii, Elena Almăşan.

Alertă la granița României

La rândul său, prefectul judeţului Constanţa, George Niculescu, a precizat că luni, în jurul orei 22,00, va ateriza pe Aeroportul Internaţional “Mihail Kogălniceanu” al treilea avion cu români repatriaţi din Italia.

“La bord vor fi 137 de persoane iar după aterizare, va fi respectat acelaşi protocol strict de triaj epidemiologic şi conaţionalii noştri vor ajunge sub escortă în centrul de carantină din localitatea Techirghiol. Acolo, vor intra în carantină instituţionalizată pentru următoarele 14 zile şi măsurile de pază şi ordine publică vor fi asigurate de jandarmi. Totodată, marţi, va ateriza şi al patrulea avion dinspre Italia, cu un număr încă neprecizat de pasageri, care vor urma acelaşi traseu şi proceduri asemeni celor care sosesc în această seară”, a precizat prefectul.