Românii se pot vaccina chiar la graniță. Există un centru la Vama Nădlac

Directorul DSP Arad, Horea  Timiș a vorbit la Digi24 despre românii care s-au vaccinat în zonă. El spune că majoritatea oamenilor care vin în Arad, vin pentru a se vaccina. Directorul DSP Arad a mai spus că aici au fost vaccinați majoritatea românilor din misiunile diplomatice din Europa.

„Foarte mulți români vin la Arad doar ca să se vaccineze, stau și 2 – 3 zile. Am vaccinat la Arad și majoritatea românilor din misiunile diplomatice din Europa. Sunt români care vin din toată Europa: din Elveția, Franța, Germania, Spania. Nu există țară să nu fi fost vaccinată la Arad”, a spus Horea Timiș.

Sunt suficiente doze

Horea Timiș a mai spus că sunt suficiente doze pentru cei care locuiesc în Arad, dar și pentru cei care vin din străinătate.

Șeful DSP Arad a adăugat că la punctele de vaccinare de la vama Nădlac 1 și 2 se vor instala puncte de vaccinare, astfel încât oamenii să se poată imuniza chiar când trec granița.

„Cred că cel mult într-o săptămână va fi operațional acest centru de la Nădlac, ca să facilităm accesul la vaccinare”, a adăugat șeful DSP Arad.

Vaccinare coronavirus România

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 11 mai a.c., ora 17.00, este următoarea:

Conform Rezumatului Caracteristicilor Produsului (RCP), reacțiile adverse raportate sunt enumerate în funcție de următoarea convenție privind frecvența:

– Foarte frecvente (≥1/10) Frecvente (≥1/100 și <1/10) ;

– Mai puțin frecvente (≥1/1.000 și <1/100);

– Rare (≥1/10000 și <1/1.000);

– Foarte rare (<1/10.000).

Sursă foto: Dreamstime