„În cadrul sedintei din data de 19 februarie 2019, Consiliul de Administraţie a aprobat valoarea consolidată a Planului de Investiţii (CAPEX) al Grupului Electrica pentru anul 2019, în sumă totală de 739 milioane lei. Din aceasta valoare, 710 milioane lei reprezintă planul de investiţii (CAPEX) al filialelor de distribuţie”, arată un comunicat al companiei.

Reprezentanţii Electrica spun totodată că valoarea de 608 milioane lei (valoare în termeni reali 2018) publicată de ANRE în data de 12 februarie 2019 reprezintă planul de investiţii ce trebuie puse în funcţiune de operatorii de distribuţie ai Grupului Electrica în decursul anului 2019.

Grupul Electrica oferă servicii unui număr de peste 3,7 milioane de clienţi şi are o arie de cuprindere naţională – cu organizare în trei zone pentru distribuţia energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord şi pe cuprinsul întregii ţări pentru furnizarea energiei electrice şi pentru întreţinere şi servicii energetice.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din Bucureşti şi Londra. Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuţiei şi furnizării energiei electrice din România.