Zitec, companie IT românească specializată în dezvoltarea de produse şi aplicaţii on-line complexe, a lansat astăzi HotelPeeps, o aplicaţie pentru utilizatorii Facebook concepută pentru a sprijini turiştii în alegerea locurilor de cazare

HotelPeeps va prezenta recomandări de hoteluri din partea prietenilor apropiaţi, mai exact aceia dintre ei ce au fost în acel oraş sau staţiune.

„Mizăm pe ideea că o recomandare venită de la un prieten contează mult mai mult decât o recenzie, oricât de bună, realizată de un necunoscut. Prin intermediul HotelPeeps se vor putea cere lămuriri suplimentare din partea prietenilor care au fost acolo şi astfel decizia alegerii unui hotel va fi mult mai uşoară” argumentează ideea dezvoltării aplicaţiei Alexandru Lăpuşan, CEO Zitec.

Un prim obiectiv al companiei este atragerea a peste 50.000 de utilizatori în 2010, ţintă considerată realistă de managerul Zitec care ia în calcul cei aproape 900.000 de utilizatori români ai comunităţii Facebook şi creşterea foarte puternică din ultimele luni a acestei reţele. Având în vedere că soluţia este dezvoltată şi în limba engleză, iniţiatorii proiectului se asteaptă pe viitor la o adopţie din ce în ce mai puternică a aplicaţiei şi de către membrii reţelei sociale din întreaga lume.

Dezvoltarea HotelPeeps a durat 4 luni, echipa de proiect incluzând 6 persoane şi va fi urmată de o promovare în exclusivitate pe Facebook. Aplicaţia va fi permanent îmbogăţită cu noi funcţionalităţi, iar prima dintre ele va simplifica planificarea unei excursii împreună cu prietenii.

Mai multe detalii aici

SURSA: Zitec