Românii care au credite la bănci trebuie să știe acest lucru! Ce se întâmplă cu băncile care refuză amânarea plăților

Românii care au credite la bănci trebuie să știe acest lucru! Ce se întâmplă cu băncile care refuză amânarea plăților
Vești importante pentru românii care au credite la bănci. Florin Cîțu vine în ajutorul acestora, explicând pe larg care sunt procedurile pe care românii trebuie să le facă în cazul în care cererile de amânare a plății retelor au fost respinse de către bancă.
Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a postat pe pagina personală de facebook pașii care trebuie urmați în cazul o instituție financiar -bancară  refuză normele MFP.
„Asa cum am promis, urmarim implementarea normelor MFP. In cazul in care ati fost refuzati de o institutie financiar -bancara:

– Formularul pentru sesizări legate de amânarea ratelor la credite acordate de instituții de credit și instituții financiare nebancare este disponibil pe site-ul: https://aici.gov.ro

– Sesizările vor fi analizate de către conducerea MFP cu celeritate, astfel încât să identificăm instituțiile care nu respectă prevederile OUG 37 și normele de aplicare.

– Platforma https://aici.gov.ro are ca scop facilitarea accesului cetățeanului la serviciile publice prin eliminarea timpului de deplasarea până la instituție, a contactului fizic direct cu personalul instituției și prin reducerea timpului de răspuns.

– Autoritatea pentru Digitalizarea României va inrola, etapizat, toate instituțiile publice din Români în platforma https://aici.gov.ro”, a scris Florin Cîţu pe facebook.

Noile modificări adoptate

Precizările ministrului survin după ce miercuri, Senatul a adoptat ordonanța care prevede amânarea plății ratelor la bănci cu amendamente importante.

Ordonanța modificată prevede că plata poate fi suspendată până la 31 decembrie, că pot cere amânare și restanțierii și că nu se aplică dobândă la dobândă.

Actul normativ a fost votat de 85 de senatori, iar 26 au votat împotrivă. Acesta urmează să fie dezbătut şi votat şi în Camera Deputaţilor.

Etichete: , ,
Publicat in categoriile: Piață financiară
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook