Este ultima zi a minivacanței de Rusalii, perioadă de care au profitat din plin zeci de mii de românii. Fiind primul weekend în care nu a mai fost nevoie de declarație pe propria răspundere pentru părăsirea localității de domiciliu și în care terasele au fost deschise, peste 15.000 de persoane au fost în stațiunile românești de la malul mării – arată un studiu al agenției de turism online litoralulromanesc.ro.

Reporter: De unde sunteți?
– Din București.
Reporter: Ați venit pentru weekendul acesta?
– O evadare, că ne-am săturat după zilele de stat acasă mai mult, și am vrut efectiv să simt nisipul, marea.
– Merită să susținem turismul românesc, tocmai de aceea am și venit la marea noastră. Este momentul să fim solidari, să spunem așa, și să apreciem și valorile noastre naționale. Este minunat, ne simțim pur și simplu într-o altă viață. Practic, profităm la maximum de aceste zile la mare, câteva zile petrecute în familie, în aer liber, fără foarte mult stres. Oricum, e mult mai bine decât în casă, izolați.

Căutate au mai fost și stațiunile montane de pe Valea Prahovei. În Sinaia au fost ocupate peste 80% dintre locurile oferite de unitățile de cazare, în timp ce la Bușteni procentul a fost de aproximativ 60%