Diferenţa dintre ora oficială a României şi Timpul Universal (GMT) va fi de trei ore după trecerea la ora de vară, duminica aceasta fiind cea mai scurtă zi din an, cu numai 23 de ore.

CFR Călători a anunţat că, începând de duminică, 27 martie 2011, în activitatea de transport feroviar se va trece la ora oficială de vară, dar acest lucru nu va modifica mersul trenurilor în vigoare.

Potrivit unui comunicat al companiei CFR Călători, trenurile vor pleca din staţiile de formare după ora oficială de iarnă, până în noaptea de 26/27 martie 2011, ora 03.00 devenind ora 04.00.

După această oră, garniturile de tren vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora oficială de vară.

Trenurile de călători aflate în circulaţie în intervalul orar 03:01-04:00 (ora iarnă), vor circula cu întârziere, pentru aceste trenuri urmând a se stabili măsuri suplimentare pentru reducerea în parcurs a acestor întârzieri.

Vor fi afectate de schimbarea de oră un număr de 99 trenuri aflate în circulaţie la ora 03:00, dintre care 14 trenuri care au în compunere vagoane de dormit.

Având în vedere că şi în ţările vecine această trecere se face în aceeaşi zi de duminică, 27 martie a.c, între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Ucraina, Bulgaria, trenurile vor circula după orarul din mersul de tren în vigoare.
SURSA: Agerpres