”La nivelul Autorității Naționale pentru Sport și Tineret s-a primit o adresă de la CE despre cheltuielile necorespunzătoare efectuate în perioada 2002-2005 la ANSIT. Trebuie returnați Comisiei Europene 1,091 milioane euro, plată pentru care România a obținut o amânare, dar acum a sosit data scadenței”, a spus ministrul Educației, Daniel Funeriu în cadrul ședinței de Guvern de miercuri.
El a precizat că sunt mai multe persoane condamnate sau urmărite în acest caz, printre acestea numărându-se și deputatul Cristian Rizea, fostul președinte al ANST din acea perioadă.
Premierul Emil Boc a mandatat Ministerul Educaţiei, Ministerul Justiţiei şi Ministerul Finanţelor să recupereze acest prejudiciu de peste un milion de euro de la persoanele responsabile din fosta Agenție Naţională pentru Sprijinirea Iniţiativei Tinerilor condusă în perioada 2002-2005 de actualul deputat PSD Cristian Rizea, cercetat penal, în condiţiile în care România trebuie să returneze aceşti bani Comisiei Europene din cauza unor nereguli constatate la utilizarea fondurilor europene.
 
”Eu ştiu că este un principiu de drept care spune că oricine produce cuiva un prejudiciu trebuie să-l repare. Deci vă mandatez pe dumneavoastră împreună cu Ministerul Justiţiei şi Ministerul Finanţelor să identificaţi pe temeiul acţiunii în regres în sarcina cui stă acoperirea acestui prejudiciu, pentru că bugetul de stat o să fie vitregit din cauza faptului că unii funcţionari din perioada 2002-2005 au săvârşit acte în afara legii”, i-a spus Emil Boc ministrului Educaţiei.