În cadrul Capionatului European de canotaj, România a venit cu patru medalii de aur obținute de echipajul de dublu rame feminin (Adriana Ailincăi, Iuliana Buhuş), dublu rame masculin (Ciprian Tudosă, Marius Cozmiuc), dublu vîsle feminine (Simona Radiş, Ancuţa Bodnar) și opt plus unu feminin (Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Maria Tivodariu, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Daniela Druncea).

Echipele din România care au participat la campionat s-au întors și cu o medalie de argint, obținută de echipajul  opt plus unu masculin (Alexandru Chioseaua, Florin-Sorin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu-Vasile Bejan, Vlad-Dragoş Aicoboae, Constantin Adam, Florin Arteni-Fîntînariu, Ciprian Huc, Adrian Munteanu) și cu o medalie de bronz, obținută de echipajul dublu vâsle categorie uşoară (Ionela-Livia Cozmiuc şi Gianina-Elena Beleagă).

Sportivii au fost transportați în siguranță

Un număr total de 45 de sportivi, la care se adaugă 15 membri ai colectivului tehnic și doi delegați la Congresul European. Reprezentanții României au zburat către Polonia în completă siguranță, într-o aeronavă charter pusă la dispoziție de către compania Tarom.

Nu este pentru prima oară când Federația folosește un avion charter pentru deplasarea sportivilor și a staff-ului. S-a întâmplat și în luna februarie, la debutul pandemiei, atunci când sportivii a trebuit să revină de urgență în țară din cantonamentul din Italia, notează newsbucovina.ro.

Federația Română de Canotaj beneficiază de un mare sprijin din partea Guvernului României, prin Ministerul Tineretului și Sportului, dar și din partea Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

„Mulțumim pentru susținerea continuă Ministerului Tineretului și Sportului, precum și Comitetului Olimpic și Sportiv Român. De asemenea, companiei Tarom care a fost alături de noi și de această dată. Un avion charter poate că nu reprezintă modalitatea tradițională de transport a sportivilor la competițiile internaționale.

Dar, în aceste vremuri de grea încercare, siguranța lor este esențială. Sportivii au fost extrem de bucuroși la auzul veștii că vom pleca spre Poznan cu o aeronavă charter. La fel familiile, cluburile și toți oamenii din jurul lor. Au fost mai relaxați știind că vor călători în siguranță, astfel că atenția lor s-a putut îndrepta exclusiv spre performanță”, a declarat Elisabeta Lipă, Președintele Federației Române de Canotaj.