În opinia sa, o hidrocentrală va fi în mod sigur utilă şi pentru România şi pentru Bulgaria. ”Avem potenţialul, avem şi investitori, trebuie doar s-o realizăm”, a declarat premierul român, citat de Agerpres. Victor Ponta a refuzat să dezvăluie potenţialul amplasament al acestei centrale, dar a precizat că locul este cunoscut, deşi nu îi poate face public numele.
”Am profitat de această vizită la Sofia pentru a discuta cu noul prim-ministru şi noul guvern cele mai importante proiecte comune. În primul rând, eforturile comune privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare şi pentru a putea intra în spaţiul Schengen mult mai repede. Dar, mai important decât asta, este modul în care putem colabora în proiectele energetice. Împreună susţinem proiectul Nabucco, dar avem deja şi alte proiecte de transport de energie, dinspre România spre Turcia, de exemplu, şi spre zona Balcanilor de Vest”, a subliniat oficialul. 
Potrivit aceleiași surse, premierul a vorbit şi despre proiectele realizate prin fonduri europene, despre Strategia Dunării şi despre câteva investiţii concrete care pot fi realizate, despre infrastructura spre noul pod de la Calafat-Vidin care a fost inaugurat. El a adăugat că în septembrie va avea o întâlnire mai amplă cu partea bulgară, cel mai probabil în format de şedinţă comună a celor două guverne.