Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan a postat miercuri un mesaj pe internet prin care o acuză pe Viorica Dăncilă că pune România într-o situație dificilă în fața instituțiilor europene.

Nominalizarea Rovanei Plumb pentru o poziție de comisar european a scos la iveală problemele din declarația sa de avere, cu atât mai mult cu cât diferențele dintre cele două versiuni, pentru România și pentru Bruxelles, au fost insoțite de explicații foarte subțiri, arată Rareș Bogdan.

”Dăncilă ne face din nou de râs și pune România într-o situație dificilă! Dacă nominaliza pentru a fi comisar european o persoană fără probleme de integritate, fără un trecut atât de suspect, un om care se lăsa anchetat în Dosarul Belina, și nu pe Rovana Plumb, România nu avea acum această problemă!!! Eurodeputații din Comisia Juridică nu au putut trece peste explicațiile subțiri ale lui Plumb legate de diferențele din declarația de avere trimisă la Bruxelles și cea din România. Ce e cu împrumutul de 1 milion de euro?”, a scris europarlamentarul pe Facebook.

”Rovana Plumb va fi audiată suplimentar mâine dimineață, dar repet: dacă șeful Guvernului României ar fi avut ceva mai mult obraz, nu făcea această nominalizare. Nu s-a găsit în PSD niciun tovarăș mai acătării?

P.S. Frankfurter Allgemeine Zeitung despre Romana Plumb, în contextul Dosarului Belina: „O insulă pentru tovarăși”, a completat Rareș Bogdan.