Medicul neurochirurg, Vlad Ciurea, face un apel de urgență la adresa cetățenilor din România și îi roagă să să se vaccineze pentru că numai în acest fel țara poate depăși criza sanitară actuală.

„Dragi români, oameni buni vaccinați-vă, vaccinați-vă, vaccinați-vă! Doar așa supraviețuim ca nație”, a fost mesajului profesorului Vlad Ciurea.

Profesorul Vlad Ciurea a dorit să vorbească public despre valul patru al pandemiei de coronavirus care a lovit România. Acesta consideră că singura noastră soluție, în prezent, este vaccinul și, recomandă în mod cert, să respectăm doar sfaturile oferite de specialiști.

„Suntem în scenariul negru. Nu știu ce poate fi peste scenariul negru. E cu adevărat o catastrofă națională, cum a zis președintele Iohannis, este o problemă de securitate a țării. Dacă ne aflăm în război, atunci să luăm toate măsurile, să nu mai povestim atâta. Să facem ceea ce trebuie și să ascultăm specialiștii, dacă această nație, atât de frumoasă și deșteaptă vrea să supraviețuiască sănătoasă.

Restricțiile sunt o soluție. Este o boală infecto-contagioasă, deci se transmite. Distanțare, mască, spălat pe mâini. Eu m-am vaccinat, am facut doza a treia. M-a pișcat un țânțar, atât! Am călătorit apoi la Iași, la un congres. N-am nimic! Recomand tuturor, copiilor, prietenilor: Vaccinați-vă, vaccinați-vă, vaccinați-vă! Testați, testați, testați!”, a spus Vlad Ciurea la Digi24.

Certificarul verde

Doctorul neurochirurg a ținut să abordeze și subiectul certificatului verde. Acesta a explicat de ce este importantă utilizarea sa în divizarea populației din România.

„Certificatul verde s-a dat tocmai ca să apară restricții. Ca oamenii să fie puși în situația – dacă nu ai certificat verde nu te duci. De ce nu te duci? Ca să nu răspândești boala. Nu e ceva ca să-i împărțim în verzi, sau negri, sau altcumva.”, a explicat acesta.

Gruparea anti-vaccin

Profesorul Vlad Ciurea are o atitudine critică față de cadrele medicale care nu recomandă vaccinarea anti-covid. El este de părere că situația din țară s-a agravat din cauza persoanelor publice nespecializate care au răspândit opinii contra vaccin, făcându-i astfel pe oameni nesiguri și speriați de efectele vaccinului.

„Și între doctori au apărut discuții – „că nu e bine, că nu te vaccina, stai acasă”. Nu merge asta. La război cu ce te duci? Cu arme. Arma noastră e vaccinul. Nevaccinarea dovedește o lipsă de educație și o non-încredere în specialiști și în oamenii cu mintea întreagă, care ar trebui să promoveze. Sunt preoți, preoți care spun „nu vă vaccinați”, doctori, care nu nu convinși – e foarte grav, parlamentari care au apărut la TV. Ce au românii? Nu știu din ce cauză, de la Revoluție încoace este democrație, fiecare spune ce vrea. Ce aude în colț de stradă, sau în cârciumă, sau la televizor este foarte bun. Nu cumva să întrebi specialistul, nu cumva!”

Vlad Ciurea a încheiat povestind acuzele care i-au fost aduse de către oamenii care nu susțin vaccincarea. Acesta a fost bănuit de către publicul din România că ar fi primit mită pentru a promova vaccinul la televizor. Fapt neadevărat.

„Când au început primele cazuri de COVID am vorbit de un cântăreț celebru – Marcel Pavel – toată lumea a zis „aaa, a fost plătit”. Am primit și telefoane. „Ați fost plătit și dumneavoastră”. Cum să fiu plătit? Dacă ne uităm pe posturile de televiziune, vorbesc nespecialiști, nepregătiți în domeniu, și, păcat, doctori care nu sunt pregătiți să vorbească în acest „război”.”, a mai zis acesta.