Numai anul trecut, peste 3.600 de persoane s-au accidentat la locul de muncă, conform statisticilor Inspecţiei Muncii. În 272 de cazuri, accidentele s-au soldat cu moartea muncitorilor. Companiile româneşti alocă aproximativ 11 euro/angajat/an pentru mănuşile de protecţie, echipamentul cel mai frecvent utilizat, circa jumătate faţă de cei 20 euro cheltuiţi de firmele din Cehia.

Reprezentanţii Renania estimau piaţa de profil la circa 100 mil. euro în 2008. În 2009, industria s-a contractat cu circa 20%, pentru a înregistra o stabilizare în anul urmator. Pentru 2011, compania apreciază că piaţa va creşte cu 10%, la circa 83 mil. euro.

La nivel mondial, peste 2,3 milioane de oameni mor anual în accidente la locul de muncă şi peste 160 de milioane de noi cazuri de îmbolnăviri cauzate de mediul de lucru sunt raportate în fiecare an, potrivit Organizaţiei Internaţionale a Muncii. Costurile aferente compensaţiilor, îngrijirilor medicale, invalidităţii şi recuperării însumează circa 4% din PIB-ul mondial.