El a subliniat că România şi-a depăşit nivelul până la care a acordat garanţiile de stat şi că nu mai poate da astfel de garanţii, care pot fi urmărite şi care au o anumită valoare până la care să se acorde.

”Avem nevoie de garanţii solide, de garanţii de stat. La ultima vizită a unui important lider chinez ni s-a spus de aceste garanţii. Statul român nu mai poate da garanţie de stat, care poate fi urmărită, are o anumită valoare până la care să se acorde. Noi le-am depăşit. Suntem în cadrul UE, avem anumiţi coeficienţi pe care trebuie să-i îndeplinim şi pe care nu putem să-i depăşim, care pe urmă creează inflaţie şi aşa mai departe. Israelul s-a dezvoltat prin aceste parteneriate”, a afirmat Gabriel Ghelmegeanu, la masa rotundă cu tema „Oportunităţi de afaceri şi investiţii în municipiul Sighişoara”.

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie România – China a susţinut că singura soluţie logică şi normală este ca, în relaţia cu China, mediul de afaceri şi mediul oficial să se prezinte în mod unitar şi să le ofere partenerilor chinezi încredere.

El spune că, în momentul în care partea română va câştiga încrederea unui investitor chinez mare, investiţiile chineze vor curge către România, pe fondul politicii Băncii de Dezvoltare a Chinei, care caută proiecte de dezvoltare în toată lumea.
Sursa: Agerpres