"Un avantaj important al României îl reprezintă resursa umană, prin numărul mare de specialişti în domeniul IT&C", a menţionat Valerian Vreme, potrivit unui comunicat al Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI).

De asemenea, ministrul Comunicaţiilor a subliniat faptul că România ocupă locul 2 în lume la viteza internetului, conform studiilor făcute, şi a evidenţiat că marile companii (IBM, Oracle, Hp, Huawei) sunt deja prezente pe piaţa românească.

Pe parcursul întrevederilor programate la Washington D.C., delegaţia română va prezenta proiectele majore pe care autorităţile române le derulează în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor. Va fi pus accentul pe implementarea Strategiilor Naţionale de Broadband şi E-guvernare, urmând a fi propusă o colaborare cu partea americană, în vederea unui schimb de experienţă şi de bune practici.

Ministrul Valerian Vreme a participat la evenimentul ‘Romanian Networking Event’, organizat de Ambasada României la Washington DC, pentru comunitatea oamenilor de afaceri români. Cu această ocazie, s-au purtat discuţii despre piaţa telecom şi oportunitătile de business, iar ministrul Vreme a explicat comunităţii româneşti că, în acest moment, România reprezintă o ţară sigură pentru investiţii.

În cursul zilei de luni, Valerian Vreme urmează să se întalnească cu oficialii Comisiei Federale de Comunicaţie (FCC- Federal Communication Commission).

Vizita de lucru a ministrului Comunicaţiilor în SUA este efectuată la invitaţia autorităţilor americane din domeniu şi a reprezentanţilor unor companii de IT americane.