Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) informează, joi dimineaţa, că viscolul puternic a lăsat fără energie electrică 180 de localităţi din 19 judeţe (Alba, Bihor, Brăila, Buzău, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Maramureş, Mureş, Prahova, Sibiu, Satu Mare, Sălaj şi Vrancea)

În total, în jurul orei 06:30 erau afectaţi 88.227 de consumatori finali. 141 de echipe de intervenţie acţionează pe teren pentru rezolvarea cât mai rapidă a avariilor.

Situaţia în judeţele Constanţa şi Tulcea

“20 localităţi au rămas fără energie electrică, fiind afectaţi 9.968 de clienţi. Începând cu ora 5:15 s-a închis drumul DN 2A”, au transmis reprezentanţii ISU Constanţa.

Un număr de 43 de localităţi din judeţul Tulcea, între care şi oraşul Sulina, nu au fost alimentate cu energie electrică, în noaptea de miercuri spre joi, din cauza viscolului, iar toate şcolile din judeţ vor fi închise joi, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta.

În două din cele 43 de localităţi, Baia şi Turcoaia, avariile afectează doar parţial comunităţile. Toate şcolile din judeţ, inclusiv cele din municipiul Tulcea, vor fi închise joi ca urmare a evoluţiei fenomenelor meteorologice şi a drumurilor impracticabile, scrie Agerpres.

Situaţia în judeţele Ialomiţa şi Bacău

Reprezentanţii ISU Ialomiţa au precizat că, la ora 5:00, din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, erau afectate 46 localităţi, 37 linii tensiune, 672 PT nealimentate, cu un total de 52.595 clienţi nealimentaţi.

În judeţul Bacău, peste 4.200 de consumatori din mai multe localităţi nu sunt alimentaţi cu energie electrică, joi dimineaţa, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

Sunt afectate în total 4 localităţi, respectiv Corbasca, Huruieşti, Orbeni şi Lărguţa. Alte 5 localităţi sunt afectate parţial de defecţiune: Bârsăneşti, Moineşti, Solont, Tătărăşti şi Ungureni. Sunt nealimentate parţial 6 linii electrice şi 48 de posturi de transformare. Trei echipe ale distribuitorului de gaze naturale şi electricitate lucrează pentru remedierea defecţiunilor.

Situaţia în judeţul Vrancea

Un număr de 34 de localităţi au rămas fără curent electric pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, a anunţat ISU Vrancea.

“Conform informării S.D.E.E. Muntenia Nord, la 6 februarie, ora 5:00, 34 de localităţi din judeţul Vrancea şi 10.003 consumatori nu erau alimentaţi cu energie electrică”, precizează sursa citată.