Cooperarea între comunităţile de afaceri ale ambelor ţări ar trebui să primească un impuls, a adăugat ambasadorul român la Islamabad, Emilian Ion.

El a făcut aceste remarci în timpul unei întâlniri cu Yassar Sakhi Butt, preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie din Islamabad /ICCI/. El a avut un schimb de opinii asupra intereselor comune şi ei au convenit să consolideze relaţiile comerciale bilaterale dintre cele două ţări.

Ion a spus că există aproximativ 700 de investitori pakistanezi, implicaţi în asociaţii de afaceri profitabile în România, adăugând că produse ale comunităţii de afaceri locale ar putea fi exportate în România, în special articole textile, de îmbrăcăminte, din piele, sportive şi instrumente chirurgicale. Consiliul de Afaceri România-Pakistan a oferit diverse legături pentru schimbul de informaţii legate de afaceri între cele două ţări, a adăugat el.

Ambasadorul a propus ca tineri din ambele ţări să poată fi de asemenea conectaţi ca delegaţii de tineret, ajutând astfel la identificarea mai multor domenii de cooperare pentru a merge mai departe. Construcţia monumentului dedicat poeţilor naţionali din România şi Pakistan, Mihai Eminescu şi Allama Iqbal, a adus o nouă legătură de prietenie şi a amplificat relaţiile culturale dintre România şi Pakistan, a notat el.

În discursul său de bun venit, Yassar Sakhi Butt, preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie din Islamabad, a calificat comerţul bilateral anual între România şi Pakistan ca foarte scăzut, de aproximativ 150 de milioane de dolari, şi a subliniat necesitatea de a-l îmbunătăţi în continuare.

El a notat că organizarea de evenimente culturale comune şi schimburile frecvente de delegaţii de afaceri sunt opţiuni ce ar putea fi folosite pentru a exploata comerţul bilateral şi potenţialul neexploatat de investiţii din ambele ţări.

Yassar Sakhi Butt s-a referit la produse pakistanezi, inclusiv orez, bunuri sportive, instrumente chirurgicale, produse farmaceutice, din piele şi textile ce ar putea fi exportate în România şi a propus ca oamenii de afaceri români să caute oportunităţi de a dezvolta relaţii de afaceri în domeniile identificate.
Sursa: Agerpres