România, calamitată! Sute de victime în doar două zile! Urmează evenimente extreme. Circa 200 de persoane au avut nevoie de ajutor în urma fenomenelor din ultimele zile, iar vremea nu pare să stabilizeze. Defapt, în mai multe județe, ca Timiș sau Olt, va rămâne codul galben, iar în București vremea va fi cel puțin instabilă.

Peste 200 de persoane au fost ajutate de angajaţii Ministerului de Interne în acest sfârşit de săptămână. 35 de oameni au fost salvaţi şi peste 173 au fost evacuaţi din calea viiturilor. Potrivit unui comunicat, 76 de localităţi din 25 judeţe au fost afectate de vremea severă, fiind inundate sute de case şi curţi, notează Rador.

Şi Ministerul Apărării Naţionale precizează că a păstrat în permanenţă aproape 5.000 de militari pregătiţi pentru intervenţie, jumătate dintre ei fiind disponibili să acţioneze în situaţii de primă urgenţă. Potrivit unui comunicat, peste 800 de mijloace tehnice sunt pregătite să răspundă solicitărilor autorităţilor centrale şi locale cu atribuţii în domeniul intervenţiei în situaţiile de urgenţă.