Cele două ţări analizează colaborări pe diferite sectoare, cele mai importante fiind agricultura, tehnologia informaţiei, energia, locuinţele, industriile, ingineria şi construcţiile.

Potrivit lui Mian Nauman Kabir, actualul volum comercial, de 200 mil. dolari, nu reflectă potenţialul dintre cele două ţări.

În 2013, exporturile pakistaneze în România au avut o valoare de 22,07 mil. dolari în timp ce importurile din România au fost de 76,9 mil. dolari. Principalele bunuri exportate în România au fost bumbacul, fibrele textile, articolele textile, articolele de îmbrăcăminte, pieile brute, articolele de piele, articolele de voiaj, încălţămintea, seminţele de oleaginoase, fructele, cerealele şi seminţele.

Pakistanezii au importat din România lemn şi articole din lemn, căbune, combustibili minerali, uleiuri şi articole din fier sau oţel, pe lângă maşini, reactoare nucleare, produse chimice organice, produse electrice, produse farmaceutice, articole din cauciuc şi mobilier.

Potrivit vicepereşedintelui Camerei de Comerţ din Lahore, ar trebui încurajat schimbul de jucători de fotbal între cele două ţări, în contextul în care acest sport este cel mai popular din România.