Prin analiza preferințelor de cumpărare amatorii de smartphone-uri au o preferinţă mai mare pentru modelele care rulează sistemul de operare Android.

Un criteriu tot mai popular în stabilirea telefonului preferat este procesorul dual-core, iar memoria internă și suportul pentru cardurile de memorie microSD urmează în preferințele cumpărătorilor.

Într-o lume mereu conectată la internet, conexiunile suportate sunt un factor determinant în stabilirea telefonului ce urmează a fi cumpărat, iar suportul pentru rețelele 3G HSDPA, sau WiFi este o necesitate pentru utilizatorul de smartphone.

Nici aspectul sau portabilitatea mobilului nu sunt trecute cu vederea, iar utilizatorii pun accent tot mai mult pe căutările telefoanelor cele mai subțiri și ușoare. Tastatura fizică dispare încet dar sigur din preferințe, iar dintre ecranele LCD și AMOLED, utilizatorii le preferă pe cele din urmă.

Dintre funcțiile conexe cele mai solicitate pentru smartphone-uri, navigația GPS și suportul pentru push Email sunt cele mai frecvente, iar opțiunea de filmare Full HD devine un criteriu tot mai important pentru cei care caută un telefon „complet”.

Pentru mobilele standard, utilizatorii preferă modelele cu suport dual-sim care asigură o autonomie mare, suport pentru card de memorie microSD și oferă un ecran de dimensiuni cât mai generoase.

Pentru ambele categorii de telefoane, utilizatorii sunt interesați și de serviciile post-vânzare, mai precis de o garanție pe perioadă cât mai mare şi de suportul acordat prin service la nivel național.

Te-ar putea interesa și: