Bianca Andreescu, tânăra speranță a tenisului mondial, cu rădăcini și nume românesc, a devenit, la 19 ani, cea mai tânără jucătoare care ajunge în semifinale Indian Wells în ultimii 10 ani. În semifinale, ea va juca în compania învingătoarei din meciul dintre cehoaica Marketa Vondrousova şi ucraineanca Elina Svitolina.

Sportiva canadiană de origine română Bianca Andreescu, locul 60 WTA, s-a calificat în semifinale la Indian Wells, după ce a trecut de spaniola Garbine Muguruza, locul 20 mondial şi fost număr 1 WTA, în doar 52 de minute.

Bianca Andreescu s-a impus cu scorul clar de 6-0, 6-1.

Semifinalele de la Indian Wells i-au adus Biancăi locul 37 WTA, iar ascensiunea ei poate continua. Dacă va atinge finala, ea poate ajunge pe poziția a 33-a.

În situația în care va câștiga turneul californian, Bianca Andreescu va urca până pe poziția a 24-a.

Simona Halep are doar cuvinte de laudă pentru Bianca Andreescu și spune că în trecut i-a dat sfaturi.

„Am vorbit cu ea acum câţiva ani, în Canada, când ne-am antrenat. I-am spus că trebuie să se oprească şi să nu mai joace la juniori. Dorea să joace mai mult la juniori, însă i-am spus că e pregătită să joace la cel mai înalt nivel. Aşa cum putem vedea, se descurcă grozav. Cred că loveşte mingea foarte puternic şi este o mare luptătoare, ceea ce o ajută să joace la un nivel ridicat. Sunt sigură că îşi poate îmbunătăţi jocul şi să urce şi mai mult în clasamentul mondial”, a declarat Halep, în cadrul unei conferinţe de presă.