Precedentul record anual de vânzări al Rolls-Royce data din 1978, când firma a vândut 3.347 de automobile.
"Am avut un an extraordinar în 2011", a declarat directorul general Torsten Mueller-Oetvoes. "Am decis să ne extindem reţeaua de dealeri, să intrăm pe noi pieţe cum este America de Sud şi de asemenea să extindem facilitatea de producţie de la Goodwood pentru a face faţă creşterii cererii globale. De asemenea, intenţionăm să ne extindem gama de produse", a declarat Torsten Mueller-Oetvoes.

Rolls-Royce a precizat că vânzările sale în regiunea Asia-Pacific au crescut cu 47% în ritm anual în 2011, comparativ cu o creştere de 17% în America de Nord şi 23% în Orientul Mijlociu. La nivel global, China şi SUA au fost cele mai mari pieţe ale Rolls-Royce în 2012 iar în Europa Continentală cele mai mari pieţe au fost Germania şi Rusia.

Succesul înregistrat de Rolls-Royce este o nouă dovadă că cererea pentru automobile de lux este în creştere la nivel global, în pofida temerilor privind situaţia economiei. Vânzările record raportate de Rolls-Royce vin la scurt timp după o serie de anunţuri similare venite de la Jaguar Land Rover, Mini şi Bentley.