Rolls-Royce a dat publicităţii noi detalii despre limuzina Ghost, înaintea prezentării oficiale în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, care va avea loc în luna septembrie.

Noul model beneficiază de un motor V12 cu o capacitate de 6,6 litri şi 563 CP, cuplat la o curie de viteze ZF în opt trepte. Ghost va putea accelera de la 0 la 100km/h în 4,7 secunde, însă viteza maximă va fi limitată electonic la 248 km/h. Suspensiile pneumatice vor face parte din echiparea standard, scrie The Independent.

Potrivit companiei, cel mai interesant aspect cu privire la modelul Ghost este preţul surprinzător de mic: 165.000 lire sterline fără taxe. Astfel, Ghost devine cu mult mai accesibil decât cel mai „ieftin” model al gamei Rolls-Royce de până acum, limuzina Phantom, care costă 264.000 lire sterline.

Totuşi, noul Ghost va fi vizibil mai scump decât modelul Bentley Continental, cu care va fi comparat în mod inevitabil. Preţul pentru Bentley continental începe de la 120.000 lire sterline cu toate taxele incluse, pe piaţa din Marea Britanie.