"Suntem mândri să fim recunoscuţi drept cea mai sustenabilă companie din domeniul nostru. Vom continua eforturile noastre de a ne dezvolta astfel încât să ajutăm pacienţii şi societatea, prin crearea a noi medicamente şi modalităţi de diagnostic”, a afirmat Severin Schwan, CEO al Grupului Roche.
Indexul DJSI de anul acesta evidențiează eforturile Roche în domeniul inovației, pentru dezvoltarea de noi produse ce aduc valoare actului medical și a responsabilității faţă de parteneri. Programele Roche de dezvoltare a talentelor şi de formare a viitorilor lideri au primit cele mai multe puncte, alături de managementul relaţiei cu clienţii. Compania a primit punctaj mare și pentru domenii precum marketingul, drepturile omului, responsabilitatea față de mediu, dar şi pentru implicarea sa în îmbunătăţirea serviciilor medicale.
În 2009, Roche şi-a asumat un număr de obiective organizaţionale pe o perioadă de 5 ani, folosind indicatori-cheie de performanţă pentru a măsura progresul. Printre aceştia, compania şi-a luat angajamentul de a creşte procentajul femeilor în poziţii-cheie până la 50%, dar şi de a reduce consumul de energie şi de a îmbunătăți eficienţa energetică cu 10% până la sfârşitul anului 2014. În prezent, Roche este în grafic cu toate aceste obiective asumate în 2009.
DJSI reprezintă cel mai răspândit sistem global de urmărire a modului prin care companiile derulează proiecte de responsabilitate socială, economică şi de protejare a mediului înconjurător. În realizarea clasamentului, sunt analizate peste 3.000 de companii listate la bursa, dintre care 800 sunt firme de pe pieţe în curs de dezvoltare. Mai multe informaţii despre aceste clasamente pot fi găsite pe site-ul oficial: www.sustainability-index.com.

Roche are  sediul central în Basel, Elveţia, Roche, prin cele două divizii ale sale: divizia de farmaceutice şi divizia de diagnostice. Roche este cea mai mare companie de biotehnologie, la nivel mondial, şi produce medicamente diferenţiate clinic în domeniul oncologiei, virologiei, bolilor inflamatorii, bolilor metabolice şi afecţiunilor sistemului nervos central.
Roche România se situează pe locul doi în topul companiilor farmaceutice de pe piaţa locală, potrivit Cegedim, cu o cifră de afaceri de aproximativ 900 milioane lei în 2011.