Robert Iger (60 de ani) a preluat conducerea The Walt Disney Co, în septembrie 2005, când l-a înlocuit pe Michael Eisner, cel care a condusv timp de 20 de ani imperiul Disney. În timpul mandatului lui Iger s-au făcut unele dintre cele mai importante achiziţi pentru portofoliul companiei.
De exemplu, în 2006, printr-o tranzacţie de 7,4 miliarde de dolari, studioul video Pixar a devenit o subsidiară a studioului Walt Disney. Pixar e acum cel mai de succes studio de animaţie din lume, cu veritabile capodopere ca “Toy Story“, “Up“ şi “Wall‑E“ în portofoliu.  
Ca o paranteză: pe 3 februarie 1986, Steve Jobs a achi­ziţionat divizia de grafică digitală a companiei Lucasfilm. Jobs, care fusese forţat să demisioneze de la Apple, a redenumit‑o “Pixar“. Restul e istorie.
Totodată, în 2009, Walt Disney a achiziţionat, pentru circa 4,2 miliarde de dolari, gigantul Marvel Entertainment, care avea în portofoliu mega-producţia Spider-Man, dar şi seriile The Incredible Hulk.
Robert Iger (foto, în dreapta lui Mickey Mouse) va ocupa ambele poziţi – CEO şi preşedinte – până în 31 marie 2015, când va fi numit un nou CEO. Salariul anual al lui Iger va fi de 2,5 milioane de dolari pe an, cu jumătate de milion mai mult decât în prezent.
Conform Associated Press, Robert Iger a avut, anul trecut, venituri de  28 milioane de dolari (din salariu, indemnizaţi speciale, bonusuri), cu 30% mai mult decât în 2009.