S-a surpat strada și clădirile riscă să se prăbușească la Slănic Prahova! Ce au cerut autoritățile

Într-un mesaj RO-Alert, autoritățile solicită oamenilor să părăsească zona din Slănic Prahova, afectată de surparea unei străzi, cu clădirile în pericol de prăbușire.

surparea străzii din Slănic Prahova 1
SURSA FOTO: Antena 3 CNN

Prefectul județului, domnul Emil Drăgănescu, prezent la fața locului în urma surpării de teren din Slănic, transmite cetățenilor orașului că, având în vedere informațiile recente și datele preliminare, este necesară o evacuare extinsă în zona din vecinătatea craterului. De asemenea, prefectul județului Prahova îndeamnă locuitorii să rămână calmi, să coopereze cu autoritățile și să aibă încredere în măsurile luate de acestea.

„Pericol cauzat de producerea unei tasări de teren în localitatea Slanic, str. 23 August. Parasiti/evitati zona. Pentru protectia dumneavoastra, respectati masurile dispuse de autoritati, inclusiv a celor care presupun evacuarea din zona de risc.
Informati si persoanele din jurul dumneavoastra”, a transmis ISU Prahova în mesajul RO-Alert.

Evacuarea populației trebuie efectuată în cel mai scurt timp posibil

Potrivit DSU (Departamentul pentru Situații de Urgență), în urma situației din localitatea Slănic și a deciziilor recente luate în cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a ordonat extinderea perimetrului de siguranță prin evacuarea comunităților din apropierea zonei afectate.

surparea străzii din Slănic Prahova 2
SURSA FOTO: Antena 3 CNN

Conform comunicatului DSU, acțiunea de evacuare a populației trebuie efectuată în cel mai scurt timp posibil, sub îngrijirea Instituției Prefectului și a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova. Asta cu scopul de a elimina orice potențial pericol și de a asigura siguranța cetățenilor.

În plus, conform instrucțiunilor secretarului de stat și șefului DSU, Raed Arafat, o echipă nouă din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) va fi trimisă în localitatea Slănic. Această echipă, alături de specialiști în domeniul construcțiilor și mineri, va efectua o nouă recunoaștere și analiză a situației la fața locului.

După surparea străzii de acum câteva zile, circulația în zonă a fost imediat restricționată. Locuitorii sunt în stare de șoc, temându-se că surpările vor afecta blocurile din apropiere. Primarul orașului a estimat, inițial, că distanța până la imobile este de 40-60 de metri, iar fisurile se extind în continuare. Cauza probabilă a surpării este asociată zăcămintelor de sare din subsol.