Compania Rigips România, parte a Grupului Saint-Gobain, este interesată să investească peste 70 de milioane de euro într-o nouă fabrică de panouri de gips-carton în România.

În acest sens, Grupul a înaintat deja o scrisoare de intenţie Complexului Energetic Turceni. Oferta vizează utilizarea ca materie primă principală a gipsului sintetic rezultat în urma procesului de desulfurare a gazelor de ardere emise de grupurile generatoare de la Turceni.

Dacă oferta va fi acceptată, fabrica ar urma să fie construită în localitatea Turceni sau în zona înconjurătoare. Rigips România studiază în prezent mai multe amplasamente posibile, împreună cu autorităţile publice locale.

“Vom participa la o selecţie de oferte pentru achiziţia de gips sintetic, o oportunitate din care toată lumea ar avea de câştigat şi care, pentru noi, ar constitui si un exemplu de dezvoltare durabilă”, a spus Constantin Hariton, Directorul General al Rigips România.

Alături de o carieră şi o fabrică de ipsosuri pe care le operează din 1999, Rigips România are deja din 2005, la Turda, o fabrică de panouri de gips-carton cu o capacitate de producţie de 15 milioane de metri pătraţi, capacitate care este astăzi într-un proces de extindere.

Noua fabrică ar urma să aibă o capacitate aproape dublă faţă de cea a fabricii de la Turda, va avea aproximativ 100 de angajaţi şi poate deveni operaţională simultan cu intrarea în funcţiune a instalaţiilor de desulfurare, într-o etapă ulterioară capacitatea sa de producţie putând fi mărită semnificativ.

Investiţiile cumulate ale companiei de la intrarea pe piaţa românească depăşesc 50 de milioane de euro. Compania preconizează să încheie anul 2008 cu vânzări de aproximativ 60 de milioane de euro, în creştere cu 20% faţă de anul anterior.

Sursa: Rigips România