Este oficial. Gabriela Firea rămâne șomeră. Autoritățile au făcut un anunț de ultimă oră. S-au făcut publice cifrele oficiale ale alegerilor locale 2020. Firea a pierdut primăria în fața independentului Nicușor Dan, susținut de Dreapta Unită PNL și USR PLUS.

Este oficial! Firea rămâne șomeră

Astfel, candidatul independent Nicuşor Dan, susţinut de PNL şi USR PLUS, a câştigat alegerile pentru Primăria Capitalei, obţinând 42,81% din voturi (282.631), potrivit datelor finale ale alegerilor locale din Bucureşti publicate pe site-ul AEP.

Candidatul PSD, Gabriela Firea, a întrunit 37,97% din preferinţele bucureştenilor, reprezentând 250.690 voturi.

Victoria este totală pentru partidele de dreapta. S-au dat rezultatele și la Consiliul General al Municipiului București (CGMB). Aici, PSD a obţinut 21 de mandate la alegerile locale, fiind urmat de Alianţa USR PLUS cu 17 mandate şi PNL cu 12, potrivit datelor finale ale scrutinului din 27 septembrie publicate pe site-ul AEP.

Totodată, PMP a obţinut cinci mandate în CGMB. Chiar dacă cei de la PSD au cele mai multe mandate, PNL, USR PLUS și PMP vor face alianță îân consilii și vor avea majoritate absolută, iar orice proiect ar putea trece fără nicio problemă.

Dar asta nu e tot. Dacă în 2016 PSD avea primarul general, majoritatea în consilii și toate celelalte sectoare, acum social democrații au mai rămas cu un singur primar de sector, Daniel Băluță la Sectorul 4. Nici acesta nu va avea majoritatea în consiliul Local. Aceeasta va fi eținută de către cei de Dreapta.

Mai mult, Clotilde Armand a câștigat Primăria Sectorului 1, Radu Mihaiu a câștigat la Sectorul 2 și Ciprian Ciucu la Sectorul 6. La 3 a rămas Robert Negoiță de la ProBucurești 2020, iar la 5 Cristian Popescu Piedone de la PPUSL.