Rezultate finale alegeri parlamentare. Informația momentului! Care este clasamentul final după numărarea tuturor voturilor

PSD a obţinut la alegerile parlamentare 29,32% dintre voturile exprimate pentru Senat şi 28,90% pentru Camera Deputaţilor, iar PNL – 25,58% la Senat şi 25,19% la Camera Deputaţilor, potrivit datelor finale, înainte de soluţionarea contestaţiilor, prezentate miercuri de Biroul Electoral Central.

Pe locul al treilea se situează Alianţa USR PLUS, care a obţinut 15,86% la Senat şi 15,37% la Camera Deputaţilor.

PMP şi Pro România nu au atins pragul de 5%

Partidul pentru Unirea Românilor (AUR) are 9,17% dintre voturi la Senat şi 9,08% la Camera Deputaţilor, iar UDMR a obţinut 5,89% la Senat şi 5,74% la Camera Deputaţilor.

PMP şi Pro România nu au atins pragul de 5% pentru a intra în Parlament.

Rezultate finale alegeri parlamentare. Informația momentului! Care este clasamentul final după numărarea tuturor voturilor

Datele prezentate sunt obţinute din centralizarea rezultatelor înainte de soluţionarea contestaţiilor depuse la BEC.

PSD: după redistribuirea voturilor vom avea peste 35%

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că, după redistribuirea voturilor obținute de partidele care nu au intrat în Parlament, PSD va avea între 35% și 37% din numărul de mandate parlamentare.

El a mai acuzat Guvernul de inconștiență, după anunțul demisiei premierului Ludovic Orban, pe motiv că guvernul interimar nu va avea posiblitatea să dea ordonanțe de urgență în plină criză sanitară.

”Eu rămân la aritmetica de bază, 25 cu 15 iese 40, nu 50 plus. Dacă ne dorim un guvern atât de la muchie în Parlament să ne asumăm un asemenea risc în asemenea perioadă.

Din punctul nostru de vedere, ar fi fost posibilă o guvernare PSD PNL dacă venea o propunere de guvern de uniune națională. În acea formulă ar fi fost posibil ca PSD să facă parte din același guvern cu PNL.”, a mai spus Ciolacu.

Florin Cîțu, propunerea liberalilor

Conducerea PNL a validat miercuri propunerea lui Florin Cîțu pentru funcția de premier. La vot, a fost o singură abținere. În aceeași ședință, liberalii au decis să îl susțină pe Ludovic Orban pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a avut miercuri o discuție cu Klaus Iohannis în care i-a prezentat o listă scurtă cu 3 propuneri de premier. Printre aceștia s-au numărat Nicolae Ciucă, Florin Cîțu și Marcel Boloș.

După discuția cu președintele, Ludovic Orban s-a întors la partid, unde, în urma ședinței Biroului Politic Național, conducerea partidului a validat propunerea de premier.

Rezultate finale alegeri parlamentare. Informația momentului! Care este clasamentul final după numărarea tuturor voturilor